PITA Headquarters

1st Prize in Competition.

 

These buildings are laid out according to a strip arrangement, creating an ordered and functional design which sets out clear entrances, highly versatile and multi-purpose spaces. There is a main communications strip, which represents the backbone of the proposal formalized as a glazed area with climbing vegetation and scattered courtyards that provide interesting sequences for the visitor/user. This linear distributor runs along the top of the roof appearing as a lantern, which acts as a complaint from the outside. From the inside we search the accentuated views with volumes that curt across the building. Each floor contains a meeting room that search the bay landscape and Cabo de Gata.
The building exceeds the minimum environmental standards and it was projected to obtain the energy rating A, as well as the American Leed certificate and the European Greenbuilding.

 

PUBLICACTIONS:
Magazine: InfoPita, “PITA”. 09/04/2011
Newspaper: La Voz de Almería, Especial construcción y vivienda. “PITA” 16/04/2010.
Magazine: Nova Ciencia, nº 57. “PITA”. 09/04/2011